Case

Malmö FF – Att komma igång med Office 365

Malmö FF är välkända för de flesta av oss. Förutom att vara ett av Sveriges främsta fotbollslag har de även flera andra verksamheter som många inte känner till. Event, souvenirshop och fotbollsskola är några av dessa verksamheter.

Denna spridda verksamhet ledde till att Malmö FF såg behovet av att se över hela sin IT-miljö. De behövde dessutom möta omvärldens allt mer mobila och digitala sätt att arbeta.

Malmö FF ansåg sig ha en relativt låg IT-mognad och tillsammans med Stretch genomfördes en analys om var de befann sig i sin resa mot en friare arbetsplats. Analysen ledde till tankar och idéer om hur Malmö FF med små steg kan effektivisera vardagen. Genom att utveckla sitt arbetssätt och ta till sig grundfunktionerna i Office 365 skulle de ta dessa små steg mot en mer effektiv vardag. Malmö FF beslöt sig därefter för att satsa på utbildning för att säkerställa att alla har rätt kunskap och att alla vet vad de kan förvänta sig av varandra.

Under 5 utbildningstillfällen fick Malmö FFs medarbetare lära sig hur de använder:

  • Outlook E-post, kalender och kontakter
  • hur filer hanteras enkelt och säkert med OneDrive och hur OneNote kan användas för mer strukturerade anteckningar,
  • hur det sociala verktyget Yammer fungerar och hur du får ett smidigt intranät med hjälp av SharePoint Online och Delve.

Allt visades både via Office-programmen, på webben och i mobilen. De två främsta fördelarna för Malmö FF har varit OneDrive och SharePoint Online. De har bland annat haft en filserver som nu helt har ersatts med webbplatser i SharePoint Online. Dessutom lagrar de nu sina arbetsfiler med hjälp av OneDrive. På så sätt kan de säkerställa att ingen företagsinformation går förlorad.


Om Malmö FF

Malmö Fotbollförening, MFF, är en svensk fotbollsklubb som bildades den 24 februari 1910. Klubben har vunnit Allsvenskan 21 gånger, Svenska mästare hela 18 gånger och vinnare av Svenska Cupen 14 gånger. MFF har genom åren, vid flertalet tillfällen, spelat i internationella cuper. De har deltagit i Europacupen, UEFA-Cupen, UEFA-Intertoto, finalist i Europacupen (1979) och finalist i Världsfinalen (1980). Malmö FF har under 2014 och 2015 kvalificerat sig för spel i UEFA Champions League. De spelar sina hemmamatcher på Swedbank Stadion som har en publikkapacitet på 24 000. Klubben har cirka 7000 medlemmar, 11 000 årskortsinnehavare och 700 företagskunder.

Att ta ett helhetsgrepp på detta sätt har verkligen bidragit till minskade kostnader och jag kan rekommendera att ta hjälp av en it-partner från första början.

– Niclas Carlnén
VD Malmö FF

Det finns massor med intressanta funktioner som ingår i Office 365 och med korta, enkla utbildningar kan mycket tid och energi sparas för användarna.

– Daniel Terborn
VD Stretch Öresund 

Nyfiken på mer? Läs om varför Malmö FF väljer Stretch och Office 365

Share this post