News

En nyfiken omtanke med mycket bra resultat

Jag har skrivit om det förut, men gör det igen. Ynnesten av att få träffa alla våra nya medarbetare i Stretchgruppen genom vårt digitala spel för onboarding – Stretch Adventures.

Nu var det dags för tredje omgången att genomföra det. Vi valde att fortsätta med vår digitala onboarding även när det blev tillåtet att träffas fysiskt. Vi tog tidigt beslutet att det inte var dags för fysiskt möte än och att vi istället väntar till att det är helt säkert.

Men Stretch Adventure gör det möjligt att på ett bra sätt genomföra onboarding och med nöjda deltagare på slutet. Det har vi checkat av med mycket tydlig feedback efter genomfört spel.

Onboarding är prioriterat för oss på Stretch. I starten är alltid vår grundare Jan Maelum med, och denna gång deltog även samtliga VD:ar som presenterade sina respektive bolag. Det blev en riktig hit!

En personlig reflektion är att det inte är helt lika lätt att komma ihåg allas namn och ansikten. Det kanske jag dock inte kan skylla på det digitala – det kanske mer har att göra med ålder.

Däremot är det mycket tydligt att den kunskap vi vill förmedla handlar om det våra bolag har gemensamt. Uppgifterna handlar om värderingar, code of conduct samt vår kommunikationsmodell. Vissa kan vara krävande att genomföra, och andra enkla.

I spelet jobbar vi självklart med hållbarhet. Här vill vi att deltagarna ska komma med förslag om vad vi skulle kunna göra inom området. Hållbarhet som kan handla om en hållbar affär, en hållbar kultur eller ett hållbart samhälle. Otroligt många bra idéer föddes, och 2022 lanserar vi flera av dem.

En annan del är att det under spelets gång också finns en uppgift som inte är tydlig att den tillhör spelet – med omtanke som tema. Denna gång skickade en av våra favoritleverantörer, Hello Studio, ut ett rop på hjälp via mail till deltagarna.

Och de fick massor av hjälp. Härligt att få bekräftat att vi har anställt personer som delar våra värderingar. Jag är väldigt stolt.

Under dessa 3 omgångar som vi har genomfört har vi totalt haft över 90 personer som genomgått vår onboarding. Så tack ni som var med denna gång!

Nu känner jag att jag har maxat energin för att gå in i slutfasen av 2021 och ser fram emot nya Stretch Adventures under 2022, förhoppningsvis med både digitala och fysiska möten.

Ha en härlig jul allihop!

Sanna

Share this post